علائم و درمان آلرژی
سالانه بسیاری از افراد از آلرژی رنج می برند. آلرژی زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن تصمیم بگیرد که یک ماده بی ضرر را یک تهدید در نظر بگیرد. علائم آلرژی می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و در برخی موارد می تواند منجر به یک واکنش تهدید کننده زندگی به نام آنافیلاکسی شود. واکنش های آلرژیک به مواد محیطی بسیار رایج است و می تواند باعث احتقان بینی، فشار نامطلوب صورت، مشکلات در گلو و یا عطسه شود. درمان آلرژی توسط متخصص گوش، حلق و بینی یکی از درمان های موثر در کاهش علائم این عارضه می باشد.
علائم آلرژی
علائم ناشی از آلرژی شامل موارد زیر است:
آبریزش بینی، گرفتگی بینی و عطسه
خس خس سینه و تنگی نفس
سرفه کردن
فشار سینوسی یا صورت
خارش گلو و گوش
بثورات
خستگی
سردرد
تهوع و استفراغ
تب
سوزش
آبریزش چشم و عطسه
دلایل ایجاد آلرژی
همان طور که گفته شد، آلرژی به دلیل واکنش ایمنی بدن به برخی عوال اتفاق نمی افتد این عوامل شامل:
هوا خشک
سطح گرده در هوا
سطح کیفیت
آلودگی هوا
دود و سایر سطوح ذرات موجود در هوا
شدت علائم آلرژی در طول روز متفاوت است. به عنوان مثال، اگر به گرده گل یا آلودگی هوا حساسیت دارید، احتمالاً هنگامی که داخل خانه میروید یا دوش میگیرید، علائم شما بهبود مییابد. همچنین، اگر مصرف یک داروی آلرژی به تسکین بوییدن و عطسه شما کمک کند، احتمالاً آلرژی علت آن است.
درباره غربالگری آلرژی
غربالگری آلرژی به طور کلی می تواند در عرض ۱۵ دقیقه کامل شود. در صورت امکان یک هفته قبل از انجام آزمایش، از مصرف داروهای حاوی آنتی هیستامین خودداری کنید. اینها شامل داروهای سرماخوردگی بدون نسخه، بنادریل، کلاریتین، زیرتک، آلگرا، آسپرو، کلاریکس، زیزال و قطره های چشمی آلرژیک می باشد. استفاده از این موارد منجر به غیر اعتماد شدن نتیجه غربالگری می گردد. آزمایش خون می تواند به عنوان یک جایگزین تشخیص آلرژی انجام شود و اطلاعاتی مشابه با آزمایش پوست ارائه دهد. اسپری های استروئیدی بینی و مونته لوکاست لازم نیست قبل از آزمایش قطع شوند و داروهای لازم برای آسم نیز نباید قطع شوند. به طور کلی، آلرژی های موجود در هوا و غذایی در روزهای جداگانه آزمایش می شوند. در مورد انواع بیماری های لوزه بیشتر بدانید.
درمان آلرژی
برای درمان آلرژی های موجود در هوا و غذایی، استراتژی های کنترل محیطی همراه با داروها و اصلاح رژیم غذایی در صورت لزوم ضروری است. ممکن است به منظور درمان آلرژی داروهایی تزریق شود و یا به عنوان جایگزینی برای تزریق، ایمونوتراپی زیرزبانی تجویز شود. که در آن قطرهها به صورت روزانه در زیر زبان قرار میگیرند .
تعدادی از داروها در درمان آلرژی مفید هستند، از جمله آنتی هیستامین ها، ضد احتقان ها، کرومولین و آماده سازی های نوع کورتیزون. مدیریت پزشکی آلرژی همچنین شامل مشاوره در کنترل محیطی مناسب می باشد. بر اساس شرح حال دقیق و معاینه کامل، پزشک ممکن است آزمایشی را برای تعیین مواد خاصی که به آن حساسیت دارید توصیه کند. روشهایی که توسط متخصص گوش و حلق و بینی شما به کار میرود، به موادی که به آنها حساسیت دارید و میزان حساسیت شما به آنها را نشان میدهد.
پزشک شما بر پیشرفت شما در طول دوره درمان نظارت خواهد کرد و از سایر اختلالات بینی و سینوسی که ممکن است به بیشتر شدن علائم شما کمک کند را بررسی می کند. در مورد زونا گوش بیشتر بدانید.
آیا آلرژی می تواند باعث تب شود؟
خیر، آلرژی باعث تب نمی شود. تب معمولاً نشانه ای از ابتلا به عفونتی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، عفونت سینوسی یا کووید-۱۹ است.
نکات پیشگیری از آلرژی
هنگام نظافت خانه از ماسک مخصوص استفاده کنید.
فیلترهای هوا را هر ماه در سیستم های گرمایش و تهویه منزل خود تعویض کنید.
در صورت استفاده از کولر هر سال پوشال های کولر را تعویض کنید.
در فصول گرده افشانی شدید پنجره ها و درها را بسته نگه دارید.
خانه را از شر گیاهان داخلی و سایر منابع کپک خلاص کنید.
از نگهداری حیوانات نظیر گربه، سگ و غیره در منزل پرهیز کنید.
بالش های پر، پتوهای پشمی و لباس های پشمی را با مواد پنبه ای یا مصنوعی تغییر دهید.
تشک و بالش را حتما با پارچه بپوشانید.
در صورت لزوم و تحمل از آنتی هیستامین ها و ضد احتقان ها استفاده کنید.
ورزش روزانه داشته باشید.
سیگار را ترک کنید.
در روزهایی که آلاینده های هوا زیاد است از خانه خارج نشوید.
یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
از مکمل رژیم غذایی با ویتامین ها، به ویژه C. استفاده نمایید.
یک دستگاه بخور در زمستان را در نظر بگیرید زیرا گرمای خشک و داخلی باعث تشدید بسیاری از آلرژی ها می شود.
در صورت تجربه یک واکنش آلرژیک، تب یونجه، علائم آلرژی را با پزشک خود در میان بگذارید.