پولیپ بینی

پولیپ بینی ، توده نرم، بدون درد و غیر سرطانی است که داخل بینی یا سینوس ها را پوشش می دهد. این توده اغلب در افراد مبتلا به آسم، آلرژی، عفونت های مکرر یا التهاب در مجاری بینی مشاهده می شود. پولیپ بینی به دلیل تغییر در پوشش غشای مخاطی بینی یا سینوسی ایجاد می شوند. این غشاها برای یک مدت طولانی، ملتهب شده یا در طول زمان، بارها و بارها دچار التهاب می شوند. التهاب باعث تورم، قرمزی و تشکیل مایعات می گردد. محققان بر این باورند که آلرژی ها و عفونت ها، علت اصلی التهاب می باشند. شواهد نشان می دهد که التهاب، باعث ایجاد توده های کوچک پر شده با مایع می شود. این توده ها، سپس تبدیل به پولیپ می شوند.

علائم پولیپ بینی چیست؟

پولیپ های کوچک باعث بروز علائمی نمی شوند. ولی وقتی این پولیپ های کوچک رشد می کنند، می توانند باعث بروز مشکلات زیر شوند:

سردرد

از دست رفتن حس بویایی یا چشایی

انسداد یا گرفتگی بینی

تخلیه ترشحات از بینی ( آبریزش بینی )

خون دماغ شدن

ترشح از پشت بینی ( که احساسی شبیه به نیاز به صاف کردن گلو را در فرد ایجاد می کند)

احساس فشار یا درد در سینوس ها، صورت یا دندان های بالا

خرخر کردن

وقتی پولیپ بینی به اندازه کافی بزرگ می شوند، می توانند مجاری بینی و سینوس ها را مسدود کرده و منجر به بروز مشکلات زیر شوند:

حملات مکرر آسم در افراد مبتلا به تنگی نفس

عفونت های سینوسی مکرر

آپنه خواب یا دیگر مشکلات مربوط به خواب

مشکل در تنفس حتی در افرادی که به آسم مبتلا نیستند.

پولیپ بینی چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر علائمی از پولیپ های بینی را در خود مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید. برای تشخیص پولیپ های بینی، پزشک اقدامات زیر را انجام می دهد:

درباره تاریخچه سلامت شما، خصوصاً آلرژی ها، عفونت ها و آسم، سوال می کند.

درباره علائمی که در خود مشاهده کرده اید و مدت دچار شدن به آن علائم، از شما سوال می پرسد.

داخل بینی شما را با استفاده از اندوسکوپ بینی ( یک لوله انعطاف پذیر مجهز به یک دوربین و منبع نور کوچک ) نگاه می کند.

اسکن سی تی را به منظور بررسی تصاویر دقیق تر داخل سینوس ها، تجویز می نماید.

انسداد های بینی چگونه درمان می شود؟

روش های درمان زیر می تواند برای بخش عمده ای از افراد مبتلا به پولیپ بینی کارساز باشد، ولی این روش ها قادر به درمان تمام پولیپ های بینی نمی باشد:

اسپری های استروئید برای کوچک کردن پولیپ ها و بهبود دادن علائم

استروئیدهای خوراکی ( قرص برای قورت دادن )

تزریق ها ( شات ها ) در زیر پوست برای انتقال دارویی بنام دوپیلوماب

جراحی سرپایی ( عدم نیاز به بستری شدن در بیمارستان ) برای قرار دادن یک استنت کوچک در بینی. این استنت می تواند مجاری بینی را باز نگه داشته و استروئیدها یا سایر داروهای تجویز شده را به ناحیه مورد نظر انتقال دهد.

جراحی سرپایی با استفاده از اندوسکوپی برای براشتن پولیپ ها در زمان بی اثر بودن سایر روش های درمان.

پزشک همچنین در صورت وجود عفونت، آنتی بیوتیک ها را نیز تجویز می کند.

چگونه می توان از پولیپ بینی پیشگیری کرد؟

همه نمی توانند از تشکیل پولیپ پیشگیری کنند. البته، روش هایی وجود دارد که می توانید به وسیله آنها به خودتان کمک کنید. این استراتژی ها عبارتند از:

دنبال کردن دستورالعمل های پزشک در خصوص مصرف داروهای آلرژی و آسم.

اجتناب از تنفس در محیط های حاوی مواد آلرژی زا که به بروز التهاب در حفره های بینی و سینوس ها منجر می شود.

دنبال کردن رژیم غذایی سالم.

استفاده از دستگاه رطوبت ساز در منزل، بمنظور کمک به مرطوب شدن مجاری تنفسی.

استفاده از شستشو دهنده ها یا اسپری های سالین برای پاک کردن عوامل آلرژی زا یا دیگر مواد ایجاد کننده حساسیت که باعث بروز پولیپ بینی می شوند.

آیا پولیپ بینی بعد از درمان، باز می گردند؟

پولیپ ها اغلب بعد از درمان، باز می گردند. بسیاری افراد باید درمان های استروئیدی را برای مدت طولانی تری ادامه داده یا تحت عمل جراحی قرار گیرند.

درمان پولیپ بینی

هدف درمان برای پولیپ های تشکیل شده در بینی ، کاهش اندازه یا حذف کامل آنها می باشد. داروها معمولاً اولین دستاورد محسوب می شوند. جراحی نیز گاهی مورد نیاز بوده، ولی نمی تواند راه حل دائمی را به دلیل خاصیت برگشت پذیر بودن پولی ها، فراهم آورد.

بعد از جراحی پولیپ بینی چه مراقبت هایی لازم است ؟

عمل پولیپ که عموماً به روش اندوسکوپی انجام می شود عموما نیازی به بستری ندارد و فرد همان روز از مرکز درمانی مرخص می گردد. به خاطر باقی ماندن اثر داروی بیهوشی ، لازم هست در بازگشت به منزل فرد دیگری شما را همراهی کند.

پس از جراحی پولیپ معمولا درد زیادی نمود پیدا نمی کند. اکثر افراد میزانی ناراحتی ، گرفتگی و لکه های خونی را برای چند روز پس از درمان تجربه خواهند کرد. برای اینکه شدت این موارد کم شود به توصیه بهترین جراح بینی تهران از شوینده های سالین (آب نمکی) استفاده کنید.

پس از جراحی پولیپ بینی ، به مدت دو هفته ، برای جلوگیری از بالا رفتن فشار خون و در نتیجه آن بروز خونریزی ، از پرداختن به فعالیت ها فیزیکی و تمرینات ورزشی سنگین دوری کنید. به غیر از این موارد در این دو هفته مشکل خاصی برای پرداختن به کارهای عادی و روزانه خواهد نخواهید داشت.

بعد از عمل بینی ترمیم ممکن است به پولیپ بینی مبتلا بشیم؟

عمل بینی ترمیمی معمولاً به تنهایی علت ایجاد پولیپ بینی نمی‌شود. اما در برخی موارد، عمل بینی ترمیمی ممکن است به طور موقت عوارضی مانند التهابات مزمن یا تحریک در مسیر هوایی ایجاد کند که ممکن است منجر به ایجاد یا تشدید پولیپ بینی شود.

اگر پس از عمل بینی ترمیمی علائمی مانند انسداد بینی، تورم، یا ترشحات زیاد از بینی داشته باشید، ممکن است نشانه‌ای از عوارض مانند التهابات یا تحریک در مسیر هوایی باشد که می‌تواند منجر به تشدید یا بازگشت پولیپ‌های بینی شود.

به هر حال، این مسئله نشان دهنده این نیست که همیشه باید پس از عمل بینی ترمیمی به پولیپ بینی مبتلا شوید. اکثر موارد پولیپ بینی با درمان مناسب و پیگیری‌های منظم قابل کنترل و مدیریت هستند. در صورت داشتن هرگونه نگرانی یا علایم ناعادی پس از عمل بینی ترمیمی، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا ایشان بتوانند وضعیت شما را ارزیابی کنند و در صورت لزوم درمان مناسب را تجویز کنند.

جراحی آندوسکوپی سینوس و رینوپلاستی

جراحی آندوسکوپی سینوس، روش جراحی است که انسداد در سینوس ها از بین می برد. این انسداد در نهایت منجر به تورم غشای مخاطی سینوس ها و سینوزینت می شود، و گاهی فرد دچار مشکلات تنفس هم می شود. جراحی آندوسکوپی سینوس، به رفع مشکلاتی از قبیل سینوزیت، انحراف تیغه بینی و پولیپ بینی می پردازد. با رفع مشکلات تنفسی در فرد، جریان هوا به بینی بهتر صورت می گیرد.

در خصوص مزایای جراحی آندوسکوپی بیش تر بدانید!

کاهش میزان عفونت سینوس ها

بهبود علائم مربوط به سینوزیت

بهبود جریان هوا به بینی

بهبود حس بویایی بیمار

نحوه انجام جراحی اندوسکوپی سینوس

جراحی اندوسکوپی سینوس، تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، و پزشک با استفاده از یک اندوسکوپ، دوربینی ظریف و چراغ، به بررسی بافت سینوس می پردازد. تا مشکلات سینوزیت، پولیپ بینی و یا مشکلات تنفسی برطرف گردد. این ابزارها، تیغه بینی را صاف می کند و اندازه استخوان بینی را در صورت لزوم، کاهش نمی دهد.

در جراحی اندوسکوپی سینوس ها، شکاف و یا برشی بر روی پوست، ایجاد نمی شود، و کلیه اقدامات از راه سوراخ های بینی، انجام می شوند. در نتیجه، این روش نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد، و فرد همان روز به خانه بر می گردد.

در طول رینوپلاستی، مشکلات عملکردی بینی و یا کج بون و انحراف بینی، برطرف می شود. اما رینوپلاستی کمکی در بهبود علائم سینوزیت و پولیپ نمی کند. رینوپلاستی با هدف زیباسازی بینی انجام می شود.

در مواردی که سینوزیت در فرد، تشخیص داده می شود، جراحی اندوسکوپی سینوس، قبل از رینوپلاستی انجام می شود. از مزایای انجام این دو روش، به طور همزمان این است که بیمار تنها یک بار بی هوش می شود.

چه کسانی گزینه های مناسب جراحی اندوسکوپی سینوس و رینوپلاسیتی هستند؟

کلیه افرادی قصد جراحی زیبایی بینی دارند، و هم چنین مشکلات مربوط به پولیپ و یا سینوزیت را دارند، بهترین گزینه جهت انجام هردو روش به طور همزمان با هم هستند.

ترکیب دو روش جراحی اندوسکوپی سینوس و جراحی بینی، بسیار موثرتر می باشد، و نتایج مطلوب تری به دست می آید.

نتایج درمان سینوزیت در ۸۵ درصد بیماران، و درمان پولیپ بینی در ۷۷ درصد بیماران، با ترکیب جراحی اندوسکوپی سینوس و رینوپلاستی به طور همزمان با هم، موفق آمیز بود.

نتایج، از تحلیل و بررسی ۴۵ بیمار، که جراحی اندوسکوپی سینوس را انجام داده اند، بدست آمده است. در این بررسی، ۲۷ زن و ۱۸ مرد، با میانگین سنی ۲۸ سال، مورد مطالعه قرار گرفتند. ۲۸ بیمار مشکلات سینوزیتی مزمن و ۱۷ بیمار، مشکلات مربوط به پولیپ بینی را داشتند. که با انجام این دو روش به طور همزمان، بهبود یافتند.

چه اتفاقی در طول عمل همزمان زینوپلاستی با آندوسکوپی سینوس می افتد؟

مدت زمان جراحی همزمان بینی با سینوس، بیش تر از هر کدام از این جراحی ها به تنهایی است. چرا که کار بیش تری در مقایسه با هر کدام از جراحی ها به تنهایی دارد. برای این جراحی ترکیبی ابتدا عمل سینوس انجام شده و سپس رینوپلاستی. جراحی سینوس به دو روش تهاجمی انجام می شود. این روش ها با دوربین و دستگاه آندوسکوپ صورت می گیرند. مشاهده حفره سینوسی با دوربین و توسط پزشک متخصص امکان پذیر است، بدون آنکه برشی زده شود. با کمک اندوسکوپ، جراح به سینوس ها از طریق سوراخ های بینی دسترسی پیدا می کند و تصویر روی مانیتور با حرکت آن به وضوح مشاهده می شود.

عمل همزمان سینوزیت و زیبایی بینی چه مزایایی را به همراه دارد؟

با عمل همزمان زیبایی بینی و آندوسکوپی سینوس، دیگر اضطراب قبل عمل یک بار اتفاق می افتد. همچنین دوره نقاهت و بهبود را یکباره و یکجا طی خواهید کرد. همچنین هزینه ها به نسبت کاهش می یابد. چرا که اگر این دو جراحی در زمان متفاوت انجام شوند، هر بار نیازمند پرداخت هزینه بستری در بیمارستان، بیهوشی و تجهیزات بیمارستان و اتاق عمل است.

در این جراحی ترکیبی نیازی به زدن برش نیست، فقط زمانی که عمل بینی صورت می گیرد، با توجه به باز یا بسته بودن جراحی، برشی ایجاد می شود تا از روی استخوان بینی پوست را جدا کرده و بالا بکشند تا جراحی روی استخوان و غضروف ها صورت گیرد.

هدف جراح از جراحی همزمان آندوسکوپی سینوس با رینوپلاستی چیست؟

متخصص گوش و حلق و بینی با بررسی هایی در خصوص عملکرد سینوس ها و بینی، ممکن است به این نتیجه برسد که عملکرد سینوس ها خوب نیست و باید برای آن ها دنبال راه چاره بود. چنانچه شدت التهاب و عفونت کم باشد، می توان مشکل را با دارو برطرف نمود. اما اگر فرد به سینوزیت مزمن دچار باشد، باید سینوس ها از طریق جراحی تخلیه شوند. پس هدف از ترکیب این و جراحی این است که فردی که قصد جراحی زیبایی بینی داشته، از قبل مورد بررسی پزشک قرار می گیرد و اگر سینوس ها در وضعیت خوبی قرار نگرفته باشند، برای تخلیه سینوس ها و همچنین جراحی زیبایی از این روش ترکیبی استفاده می شود. با این کار با یک تیر دو نشان زده می شود و تنفس نیز بهبود می یابد.

با بررسی های اولیه و چک کردن وضعیت بیمار توسط پزشک، جراح می تواند با دنبال کردن و رسیدن به هر یک از اهداف زیر این جراحی ترکیبی را انجام دهد :

رفع مشکل انحراف تیغه بینی

بهبود عملکرد حس بویایی در بیمار

کاهش ابتلا به عفونت های سینوسی

افزایش حجم مجرای خروجی سینوس

کاهش عفونت های موجود در سینوس ها

بهبود شدت هوای جریان یافته از طریق بینی

برطرف کردن مشکلات در تخلیه ترشحات سینوسی

برطرف کردن مشکل مربوط به انسداد دهانه سینوس ها

مراقبت های بعد جراحی همزمان رینوپلاستی و جراحی آندوسکوپی و دوره نقاهت آن

پس از انجام این جراحی نیاز به بستری شدن در بیمارستان نیست. اما باید دقت داشته باشید که مراقبت ها باید همان از روز پس از جراحی به خوبی رعایت شوند. داشتن سرگیجه پس از گذشت چند ساعت از جراحی به دلیل مواد بیهوشی، امری طبیعی است، اما به ندرت این حالت کم تر می شود و فرد به حالت طبیعی خود باز می گردد. تورم، کبودی، درد در چند روز اول طبیعی است و نیازی به نگرانی در این خصوص نیست.

جراحی همزمان سینوس و پولیپ

جراحی همزمان سینوس و پولیپ به عنوان روش درمانی در برخی موارد مرتبط با عفونت‌ها و التهابات سینوس و پولیپ‌های بینی در نظر گرفته می‌شود. سینوس‌ها پوشش‌های هوایی هستند که در نزدیکی بینی و درون استخوان‌های صورت وجود دارند. پولیپ‌های بینی نیز توده‌های بدخیم یا خوش‌خیمی هستند که در داخل نازل بینی شکل می‌گیرند.

در برخی موارد، عفونت و التهاب سینوسها می‌تواند با پولیپ بینی همراه باشد. در این موارد، جراحی همزمان سینوس و پولیپ ممکن است توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی انجام شود. هدف اصلی این جراحی، برطرف کردن عفونت و التهاب سینوس و همچنین برداشتن پولیپ‌های بینی است.

به هر حال، تصمیم نهایی در مورد نیاز به جراحی همزمان سینوس و پولیپ بر اساس شدت علائم، نتایج آزمایشات تشخیصی، وضعیت عمومی بیمار و توصیه‌های پزشک معالج شما اتخاذ می‌شود.

جراحی سینوس

در جراحی سینوس مسیرهای سینوس ها باز شده و  انسداد سینوس ها برطرف می گردد. این جراحی برای افرادی است که مبتلا به عفونت سینوسی مزمن یا دارای ساختار غیر طبیعی سینوس یا رشد غیر طبیعی در سینوس هستند. پزشک حتما قبل از انجام عمل جراحی، سایر روش های غیر جراحی را امتحان می کند. اگر این روش ها نتوانند نتایج مطلوب را در پی داشته باشند، پزشک در نهایت جراحی را انتخاب می کند. برای جراحی سینوس ها نیز معمولا انتخاب اول جراح استفاده از آندوسکوپ است چون نیاز به برش های زیاد ندارد و هم دید بسیار خوبی در اختیار جراح می گذارد.

علائم بیماری سینوس یا سینوزیت

علائم اصلی این بیماری:

گرفتگی بینی

ترشحات داخل بینی و پشت حلق

از بین رفتن احساس بویایی

انواع سینوس ها

سینوس های ویروسی

باکتریایی

قارچی

جراحی پولیپ بینی

در صورتی که پولیپ بزرگ باشد و با مصرف دارو نتوان از شر پولیپ ها راحت شد، لازم است تا عمل پولیپ بینی انجام شود. جراحی پولیپ بینی به صورت سرپایی است و نیاز به برش و بخیه ندارد. در صورتی که اندازه پولیپ ها کوچک باشد، جراحی پولیپکتومی، و در صورتی که اندازه پولیپ ها بزرگ باشد، جراحی آندوسکوپی انجام می شود. بعد از جراحی نیز باید برای جلوگیری از بازگشت پولیپ از اسپری کورتون استفاده کرد. افرادی که از سینوزیت مزمن، پولیپ بینی و یا گرفتگی بینی رنج می برند، کاندیدای مناسب جراحی پولیپ بینی هستند. هدف این جراحی برداشتن پولیپ ها و باز کردن مسیر تنفسی و جلوگیری از عفونت می باشد.

می توان پولیپ را نیز با کمک آندوسکوپی برداشت. جراحی پولیپ با کمک اندوسکوپی معمولا یک جراحی بدون عوارض است که برش خاصی به همراه نداشته و بیمار را اذیت نخواهد کرد.

مشکلات پولیپ بینی

افرادی که پولیپ بینی دارند با بسیاری از مشکلات جدی مواجه هستند که مهم ترین آنان از این قرار است:

تنگی نفس

آبریزش بینی

سردرد داشتن

سینه درد

مشکل در احساس بویایی

خروپف کردن و باز ماندن دهان در خواب

تمامی مشکلاتی که در فوق مطرح گردید تا حد زیادی بر روند زندگی عادی افراد تاثیر می گذارند. بنابراین بسیاری از افرادی که با این مشکل روبرو هستند به نوعی در صدد هستند که از شر آن خلاص شوند. مهم ترین روشی که با کمک آن می توان به طور قطعی و همیشگی آن را درمان کرد جراحی است.

جراحی همزمان پولیپ بینی و سینوس ها

همانطور که پیش از این ذکر شد بسیاری از افرادی که پولیپ بینی و سینوس را همزمان دارند پزشکان ترجیحشان بر این است که این جراحی در طی یک مرحله انجام شود.پزشکان با برنامه ریزی یک جراحی می توانند هر دو مشکل را به طور همزمان برطرف کنند.ابتدا کاری که پزشکان انجام می دهند این است که پولیپ های بینی را خارج می کنند. سپس زمانی که پولیپ ها خارج شد پزشکان دسترسی به سینوس ها خواهند داشت. بنابراین بعد از خارج ساختن پولیپ ها مسیر سینوس ها در مسیر اصلی آنان هدایت می شود. تخلیه پولیپ ها و هدایت سینوس ها در مسیر اصلی دو اقدام مهم است که در جراحی انجام می شود و در نهایت به درمان بیمار کمک می کند.

جراحی همزمان پولیپ بینی و سینوس ها به چه روشی انجام می شود؟

بسیاری از افراد نگران این هستند که جراحی بینی به روش باز انجام شود و پزشکان برش های زیادی در ناحیه بینی ایجاد کنند. اما نکته ای که پزشکان بر آن اتفاق نظر دارند این است که جراحی همزمان سینوس و پولیپ کاملا به روش بسته قابل انجام است و هیچ برش خاصی در ناحیه بینی ایجاد نمی شود.

این جراحی در بیهوشی عمومی انجام می شود و بدون درد و ناراحتی خواهد بود. بنابراین جای هیچ نگرانی و هراسی نخواهد بود.

نتیجه گیری

در پایان مهم ترین توصیه ای که خواهیم داشت این است که برای جراحی همزمان سینوس و پولیپ به پزشکانی مراجعه کنید که در این زمینه مهارت های درمانی دارند و می توانند بهترین برنامه جراحی را برای شما پیاده سازی کنند. بهترین جراح بینی می تواند بهترین تصمیم را برای جراحی بگیرد.

جراحی ترمیمی بینی با استفاده از غضروف دنده

جراحی ترمیمی بینی با استفاده از غضروف دنده یکی از چالش برانگیزترین عمل هایی است که توسط جراحان در کل کشور انجام می شود. از آنجایی که این دومین، سومین یا حتی چهارمین عمل در برخی از بیماران است، ممکن است بافت اسکار قابل توجهی وجود داشته باشد و غضروف یا استخوان آسیب دیده ناشی از عمل های قبلی باشد. اگرچه همیشه اینطور نیست، اما اغلب به غضروف اضافی نیاز است و جراح شما باید این غضروف را از پشت گوش یا سپتوم شما قرض بگیرد. این به پزشک اجازه می دهد تا نواحی فرو ریخته یا غضروف شکسته را با بافت تازه بازسازی کند تا شکل طولانی مدت خود را حفظ کند. در این عمل نیاز به برش دوم برای برداشت غضروف دارد، که سپس به شکل مناسب حک می شود تا به بازسازی نواحی خاصی از بینی کمک کند.

دلایل انجام جراحی ترمیمی زیبایی بینی

دلایل اصلی جراحی بینی مجدد شامل نارضایتی از نتایج جراحی اول، ترمیم نامناسب بینی پس از اولین جراحی یا برداشتن بافت اسکار اضافی است. برای بیماران رینوپلاستی تجدید نظر، راه های مختلفی برای بازسازی چارچوب بینی وجود دارد. این روش ها شامل برداشت غضروف از گوش، سپتوم یا حتی دنده ها است. غضروف اغلب ابتدا از سپتوم، دوم از گوش و در آخر از دنده ها برداشت می شود. در حالی که پیوند غضروف از دنده ها معمولا آخرین گزینه است، به همان اندازه گزینه مناسبی است. در اینجا چند نکته ضروری در مورد برداشت غضروف از دنده ها برای انجام جراحی زیبایی بینی وجود دارد.

چرا از غضروف دنده استفاده میشود؟

جراحان بینی معمولاً غضروف را از سپتوم در طی جراحی تجدید نظر برداشت میکنند. با این حال، گاهی اوقات این امکان پذیر نیست، زیرا غضروف سپتوم ممکن است در عمل جراحی بینی قبلی استفاده شده باشد. در این مورد، از غضروف دنده برای تقویت بینی استفاده می کند. غضروف دنده محکم است و اغلب برای غضروف بینی مناسب است. غضروف دنده حتی می تواند از نوک بینی که یک ویژگی ضروری در جراحی تجدید بینی است، حمایت کند. همچنین افرادی که میخواهند بینی کوتاه  خود را بلند تر کنند و یا برای کوتاه کردن و حمایت از بینی آویزان با ایجاد یک پایه با غضروف دنده انجام میشود.

غضروف دنده بزرگتر از غضروف سپتوم یا غضروف گوش است. این می تواند مواد کافی برای اصلاح بینی شما به هر شکلی که می خواهید فراهم کند، خواه بلندتر کردن بینی یا افزایش ارتفاع باشد که متوجه تغییر شدید خواهید شد. گاهی اوقات بدن مواد خارجی را دفع می کند، اما در مورد استفاده از غضروف دنده این اتفاق نمی افتد. همچنین میزان جذب غضروف دنده نسبت به سایر غضروف ها بسیار کمتر است بنابراین می تواند شکل بینی را برای مدت طولانی تری حفظ کند.

غضروف دنده برای جراحی ترمیمی بینی از کجا می آید؟

در مورد پیوند غضروف دنده چند گزینه مختلف وجود دارد که می توانید از بین آنها انتخاب کنید. استفاده از غضروف دنده بیمار ممکن است، اما این اغلب می تواند یک اسکار نامطلوب به جای بگذارد. همچنین ممکن است بعد از جراحی برای بیمار تا حدودی دردناک باشد. همچنین می توان از غضروف دنده از بانک غضروف استفاده کرد. برای انجام این کار، جراحان از پیوندهای غضروفی که از اهداکنندگان سالم نجات یافته است، استفاده خواهند کرد. بسیاری تعجب می کنند که آیا استفاده از غضروف پیوند شده بی خطر است یا خیر. قبل از اینکه غضروف حتی در بانک اهداکننده پذیرفته شود، از نظر هر بیماری سیستمیک، تشعشع اضافی یا هر موضوع دیگری که ممکن است مشکل ساز باشد، به طور کامل غربالگری می شود. از آنجایی که غضروف تحت چنین فرآیند غربالگری دقیقی قرار می گیرد، استفاده از آن برای جراحی تجدید نظر جراحی بینی بی خطر است.

بیماران مناسب برای جراحی بینی با غضروف دنده

1- کسانی که می خواهند پل بینی خود را بلند کنند اما نگران قرار دادن مواد خارجی مانند ایمپلنت های سیلیکونی هستند.

2-  کسانی که قبلا به ایمپلنت های سیلیکونی واکنش آلرژیک داشتند.

3- کسانی که غضروف سپتوم یا غضروف گوش کافی ندارند.

4- کسانی که از جراحی قبلی انقباض دارند.

5- کسانی که به دلیل ریزش پل به دلیل تروما نیاز به جراحی ترمیمی دارند

جزئیات جراحی بینی با غضروف دنده

برداشت غضروف دنده با ایجاد یک برش حداقل 2-3 سانتی متر  و کندن غضروف دنده به شکل سفارشی بر اساس انتظارات شکل بینی پس از ته نشین شدن غضروف انجام میشود.  در آخر غضروف دنده در موقعیت مناسب با در نظر گرفتن صحت عملکرد قرار داده میشود. و مدت زمان جراحی 4 ساعت است و تحت بیهوشی عمومی انجام میگیرد. مدت زمان بستری در بیمارستان 1 روز است و زمان برداشتن بخیه ها تا 7 روز پس از جراحی است . تعداد ویزیت های بیمار بعد از عمل 2-3 بار میباشد و دوره نقاهت این جراحی 7 روز پس از عمل است.

انتخاب بهترین جراح برای عمل بینی با غضروف دنده

غضروف دنده سخت تر از غضروف های دیگر است، به ویژه برای جراحان با حداقل تجربه، جراحی نسبتاً چالش برانگیزی در نظر گرفته می شود. بنابراین انتخاب جراح با تجربه زیادی در این زمینه بسیار مهم است.