ورم بعد از جراحی بینی

داشتن ورم بعد از جراحی بینی کاملا طبیعی است و یکی از عارضه های مشترکی است که برای تمام افرادی که جراحی بینی  را انجام داده اند ایجاد خواهد شد و میزان این تورم به اندازه ضخامت پوست بینی بستگی دارد. از آنجایی که بینی در وسط چهره قرار دارد و آسیب دیدن بافت بینی باعث تورم چشم ها ، گونه ها و لب ها می شود نمی توان آن را به راحتی مانند کبودی مخفی ساخت. از همین رو نیاز است تا تکنیک هایی را انجام داد که میزان تورم تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کند. ما در این مقاله قصد داریم در خصوص روش های کاهش ورم بعد از جراحی بینی توضیحاتی را ارائه دهیم و راهکار هایی را بیان کنیم که فرد با انجام آن در عرض یک هفته از شر تورم بینی خلاص شود.

چرا صورت متورم می شود؟

تورم بینی و صورت پاسخ طبیعی بدن به آسیبی است که به بافت ها ، وارد شده و بعد از مدتی که بافت ها ترمیم شدند تورم فروکش خواهد کرد. نتیجه نهایی عمل زیبایی رینوپلاستی را باید بعد از یکسال مشاهده کرد تا ترمیم بینی حالت تثبیت شده ای پیدا کرده و تورم بینی نیز از بین رفته باشد. ورم نوک بینی بعد عمل زیبایی بینی زمان طولانی تری احتیاج دارد تا به طور کامل فروکش نماید.

چه فاکتورهایی در میزان ورم بعد از جراحی بینی تاثیر گذار است ؟

هر چند که تورم ایجاد شده در صورت کاملا طبیعی است و نمی توان از آن اجتناب کرد اما شدت و میزان آن در هر شخصی فرق می کند.

ضخامت پوست بینی : ورم در بینی های استخوانی به دلیل اینکه پوست بینی نازک و بافت غضروفی قوی است ، کم تر است.  اما در بینی های گوشتی به خاطر ضخامت پوست بینی و اعمال تغییرات در حین جراحی برای رسیدن به نتیجه مطلوب ، ورم بعد عمل بیشتر می باشد.

مهارت پزشک : یکی دیگر از فاکتور های تاثیر گذار در افزایش تورم بینی ، تکنیک و ظرافت دست جراح می باشد. ایجاد یک برش ظریف و دقیق در عمل می تواند تورم را تا حد بسیار زیادی محدود کند. در هر دو برش باز و بسته اگر جراحی به درستی انجام نپذیرد ، تورم بیش از اندازه ایجاد می گردد. از همین رو روش جراحی به تنهایی در میزان تورم تاثیر چندانی نخواهد داشت.

میزان تغییرات بینی : میزان ایرادات بینی و تغییراتی که باید در زمان انجام عمل زیبایی بینی روی غضروف انجام می شود ،  بیشتر باشد بالطبع زخم های جراحی بیشتر شده و در نتیجه تورم نیز بیشتر خواهد شد.

رعایت توصیه های مراقبت بعد از عمل جراحی : رعایت نکردن توصیه های پزشک معالج می تواند باعث تشدید تورم نیز شود. به عنوان مثال مصرف نمک و غذای تند یکی از عوامل تشدید کننده تورم می باشند که شما در دوران نقاهت نباید آن را مصرف کنید. توصیه هایی مانند چسب زدن به بینی به طور صحیح در کاهش و بهبود تورم تاثیر بسیار زیادی دارد.

برای کاهش ورم بعد از جراحی بینی چه کار کنیم ؟

برای کاهش ورم صورت بعد از عمل بینی باید از کمپرس یخ استفاده کنید.

هنگام استراحت سر را بالاتر از قفسه سینه قرار دهید.

از انجام فعالیت های سنگین  خودداری نمایید.

چسب زدن صحیح نوک بینی.

از خم کردن سر خودداری نمایید

از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری نمایید.

برای کاهش ورم بینی چه بخوریم ؟

مصرف سدیم را در رژیم غذایی خود به حداقل برسانید.

مایعات و آبمیوه های طبیعی از قبیل آناناس بنوشید.

از خوردن غذاهایی که احتیاج به جویدن طولانی مدت دارند خودداری نمایید.

از خوردن مشروبات الکلی و سیگار کشیدن خودداری نمایید.

مزیت چسب زدن بعد از جراحی چیست ؟

بعد از اینکه اسپلینت بینی برداشته می شود بینی متورم است و برای کاهش تورم بینی چسب زده می شود. فشاری که چسب روی بینی ایجاد می کند تورم ناشی از تجمع مایعات در بافت های بینی را کاهش می دهد. مزیت دیگر این است که تحت فشار بودن بینی توسط چسب باعث ترمیم و بازسازی بافت ها با تحریک کلاژن سازی در اطراف نواحی بخیه ها خواهد شد.

با توجه به نازک یا ضخیم بودن پوست ، مدت زمان استفاده از چسب از یک ماه تا سه ماه متغیر می باشد. معمولا به بیمارانی که دارای پوست نازک و شفاف هستند توصیه می گردد حداقل تا یک ماه بر روی بینی خود چسب بزنند و افرادی که از پوستی ضخیم تر و چرب تر برخوردار هستند این کار را تا ۲ الی ۳ ماه ادامه دهند. البته افرادی که دارای پوستی حساس هستند و نمی توانند از چسب بینی برای کاهش ورم بعد از جراحی بینی استفاده کنند ، بهتر است از انجام این کار خودداری کنند تا مشکل خارش و التهاب پوست برطرف شود.

شایان ذکر است که در هفته ابتدایی بعد از درمان ، چسب زدن هم بر روی فرم دهی بینی تاثیر می گذارد و هم بر روی ورم آن ، اما از هفته دوم به بعد تنها بر روی تورم تاثیر می گذارد. به عبارت دیگر اگر دوست دارید ورم دماغتان هر چه سریع تر از بین رود ، می توانید از هفته دوم به بعد باز هم چسب بزنید. بهتر است بدانید اگر این کار را انجام ندهید نیز اتفاق خاصی رخ نمی دهد. البته یکی از دلایل چسب زدن بینی نوعی اعلام هشدار برای اطرافیان نیز می باشد. در واقع به اطرافیان هشدار خواهید داد که بینی شما به تازگی عمل شده و آن ها در زمان رویارویی با شما باید مراقب باشند.

ورم صورت بعد از عمل بینی چقدر طول میکشد ؟

۶۰ الی ۷۰ درصد ورم بینی بعد از گذشت یک الی دو ماه از بین خواهد رفت. بعد از گذشت یک سال نیز حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد ورم بینی بعد از جراحی از بین می رود. از ۲ تا ۵ سال بعد از عمل زیبایی بینی ، ورم به طور کامل برطرف می شود و شما عزیزان می توانید از نتیجه نهایی آن لذت ببرید.

بهترین قرص کاهش ورم بینی

یکی از خواسته های بیماران عزیز این است که قرصی را به آن ها معرفی کنیم که باعث کاهش ورم بینی بعد از جراحی شود. قرص های کاهش دهنده تورم بعد از جراحی بینی بسیاری در بازار عرضه شده است که افراد می توانند بر اساس نظر پزشکشان آن ها را از داروخانه ها تهیه کرده و استفاده نمایند. اما لازم است بدانید که تمامی قرص های موجود در بازار تاثیر گذار نبوده و نباید تنها به آن اکتفا نمود. توصیه می شود در صورت تهیه این نوع قرص ها از قرص هایی که حاوی کورتن هستند استفاده نکنید ، چرا در کنار تاثیر فوق العادی که بر کاهش ورم بینی دارد می تواند برای سلامت بدن نیز مضر باشد و به بدن آسیب های شدیدی را وارد کند. اما قرص هایی هستند که با استفاده از آن ها هم می توانید سلامتی خود را حفظ کنید و هم می توانید از شر ورم بینی و صورتتان خلاص شوید. بیماران می توانند برای تهیه این نوع قرص ها با پزشک خود مشورت نموده و از او راهنمایی بخواهند. برخی از قرص های کاهش ورم بینی به دلیل کاهش سریع ورم می توانند باعث عدم تقارن در بینی شوند و این تنها به دلیل نداشتن یک پارچگی و عدم یکنواختی در کاهش ورم به وجود می آید. از همین رو بهتر است از پزشک درخواست کمک داشته باشید.

جراحی بینی در افراد دیابتی

جراحی بینی در افراد دیابتی یکی از مسائل مهم و بحث برانگیز در متقاضیان جراحی زیبایی بینی است. افرادی که بیماری دیابت دارند ، نگران عوارض بیهوشی و مشکلاتی هستند که در طی جراحی بینی برایشان به وجود می آید. عمل زیبایی بینی به منظور بهبود ظاهر بینی یا بهبود عملکرد بینی انجام می شود، به همین دلیل متقاضیان بسیار زیادی دارد و جدا از مبحث زیبایی، برای برخی از افراد انجام رینوپلاستی توصیه ای است که پزشک متخصص صلاح می داند. افرادی که بیماری دیابت دارند،  فکر می کنند بیماری شان محدودیتی را برای راینوپلاستی ایجاد می کند اما در واقع دیابت محدودیتی برای انجام عمل جراحی ایجاد نمی کند و بیمار با رعایت نکات مراقبتی، می تواند مانند دیگر افراد جراحی رینوپلاستی را انجام دهد.

قبل از جراحی بینی در افراد دیابتی

متقاضیانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند باید در انتخاب جراح بینی دقت بیشتری داشته باشد.

به دلیل اهمیت میزان قند خون ، جراح بینی آزمایشاتی را تجویز می کند که بیمار نباید در انجام آن ها سهل انگاری کند.

حتماً درباره واکنش هایتان در زمان افت قند یا افزایش قند با جراح بینی صحبت کنید.

در جلسه مشاوره باید بگویند که مبتلا به دیابت نوع اول یا نوع دوم هستند .

اهمیت مشاوره قبل از جراحی بینی

وقتی جراح بینی بداند که بیمار دیابت دارد ، حین جراحی زیبایی بینی اقدامات مورد نیاز را انجام می دهند. همچنین مطلع شدن از وضعیت سلامتی بیمار باعث می شود تا جراح بینی خود را برای شرایط پیش بینی نشده نیز آماده کند. اکثریت افراد دیابتی به علت ترسی که از جراحی بینی و عوارض آن دارند، پس از جلسه مشاوره دچار کاهش استرس می شوند و اطمینان پیدا می کنند که دیابت محدودیت جدی ای ایجاد نمی کند.

روز جراحی بینی در افراد دیابتی چه اقداماتی انجام می شود؟

پیش از شروع رینوپلاستی ، جراح بینی میزان قند خون فرد را کنترل می کند.  در صورتی که میزان قند خون ۱۵۰ یا کمتر باشد جراح بینی ، رینوپلاستی را شروع می کند در غیر این صورت، رینوپلاستی به زمان دیگری موکول می شود. بیماران دیابتی موقعیت حساسی دارند زیرا افزایش یا افت بیش از اندازه قند خون می تواند اختلالات جدی را در پی داشته باشد به همین دلیل باید حین جراحی بینی به خوبی وضعیت آن ها چک شود و این امر به عهده جراح بینی است. در نتیجه متقاضیانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند باید به خوبی در مورد جراح بینی تحقیق کنند زیرا میزان مهارت جراح بینی ، تضمینی برای عدم بروز عوارض و کسب نتیجه ایده آل است.

دیابت مانعی برای قرار گرفتن تحت جراحی بینی

یکی از نگرانی ها و ترس های افراد این است که بعد از انجام رینوپلاستی دیابت آن ها شدید تر شده و وضعیت سلامتی آن ها به خطر بیافتد. این مسئله باعث شده تا آنها این تصور را داشته باشند که دیابت مانعی برای انجام جراحی زیبایی بینی است. این مورد تا حدودی درست و منطقی است. اما سطح قند خون بالا می تواند توانایی شما را برای قرار گرفتن تحت عمل جراحی دچار اختلال ساز و باعث طولانی تر شدن روند بهبودی و دوره ریکاوری و حتی بروز عوارض جانبی شود. اگر میزان سطح قند خون شما مطلوب باشد و بتوانید آن را کنترل کنید شما یکی از کاندیداهای مناسب برای انجام جراحی آن هم با تایید پزشک معالج هستید.

به یاد داشته باشید که داشتن یک بدن سالم پیش از قرار گرفتن تحت انجام هر گونه عمل زیبایی به خصوص رینوپلاستی بسیار حائز اهمیت است و اگر فکر می کنید با انجام عمل جراحی ممکن است سلامتی و جانتان به خطر بیافتد بهتر است با یک پزشک مجرب و متبحر و از همه مهم با وجدان صحبت کنید و از او راهنمایی دریافت نمایید.

خطرات مرتبط با جراحی بینی در افراد دیابتی

اگر بیمارانی که به دیابت دچار هستند تحت عمل جراحی زیبایی بینی یا حتی سایر اعمال زیبایی و درمانی قرار بگیرند و دیابت آن ها کنترل نشده باشد ممکن است با مشکلاتی جدی و حاد که می تواند جان آن ها را به خطر بیاندازد ، رو برو شوند. با توجه به اینکه روند های زیبایی اغلب روند های طولانی مدت و تهاجمی هستند و برش های متعددی در آن ها ایجاد می شود ، قطعا احتما بروز خطرات مرتبط با عفونت بعد از جراحی در آن ها وجود خواهد داشت. برخی از این خطرات در خصوص افراد مبتلا به دیابت به شرح زیر می باشد.

بیماران دیابتی نیاز به دوره ریکاوری طولانی تری دارند.

خطر ابتلا به عفونت بعد از جراحی در آن ها بیشتر است.

کنترل سطح قند خون برای این دسته از بیماران بعد از انجام عمل جراحی کمی سخت و دشوار است. چرا که افراد دیابتی باید برای کنترل سطح قند خون خود به طور مرتب ورزش کرده و داروهایی را برای تحقق چشم انداز های خود و دستیابی به بهترین و مطلوب ترین نتایج مورد استفاده قرار دهند.

بعد از جراحی بینی در افراد دیابتی چه اتفاقی می افتد؟

استرس روحی و روانی جراحی ، می تواند تعادل هورمونی و فرایند التهابی را که در روند بهبودی بسیار مهم و حیاتی هستند را مختل سازد و در نتیجه سطح خون بدن بالا می رود. بنابراین انجام مرتب تست قند خون بعد از انجام عمل زیبایی بینی الزامی است.

شما باید از یک پزشک غدد داخلی و جراح زیبایی بینی خوب و مجرب کمک بگیرید ، تا به بهترین و مطلوب ترین نتایج دست پیدا کنید. همچنین بعد از انجام جراحی با آن ها در ارتباط باشید تا مشکلی برایتان به وجود نیاید.

گاها در بیماران دیابتی ، جذب انسولین برای سپری شدن موفقیت آمیز روند بهبود و درمان تغییر داده می شود. تا نتایج مطلوبی را کسب کرد.

کمک گرفتن از متخصصین تغذیه مجرب و متبحر می تواند در بهره مندی از وعده های غذایی سالم و مفید و دسیابی به نتایجی بهتر و بدون عارضه موثر واقع شود.

جراحی بینی کج

اگر شما هم جزء آن دسته از کسانی هستید که بینی تان دارای انحراف است و کجی آن باعث شده است تناسب و زیبایی بینی و چهره تان به هم بریزد این مقاله را از دست ندهید. زیرا که در مقاله ای که در پیش رو دارید برآنیم در زمینه جراحی بینی کج اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

آناتومی بینی

یکی از اصلی ترین و حساس ترین عضو بدن بینی است که مهم ترین عملکرد آن تنفس و حس بویایی است. بینی عضوی از بدن است که در مرکز صورت قرار دارد و در زیبایی فرد بسیار تاثیر می گذارد. بینی از بخش های مختلفی مانند استخوان، غضروف و .. تشکیل شده است. همچنین بینی دارای دو حفره است که توسط غضروفی به نام کلوملا (یک تیغه در زیر سپتوم بینی است که موجب جدا شدن حفره های بینی می شود.) از هم جدا شده است.

جراحی زیبایی بینی

جراحی زیبایی بینی همان رینوپلاستی است. جراحی بینی گاه برای زیبایی و گاه جنبه درمانی دارد به همین خاطر بهتر است این عمل توسط بهترین متخصص گوش و حلق و بینی انجام شود.

انجام جراحی بینی به افرادی که دارای شرایط زیر هستند توصیه می شود:

کجی و انحراف بینی

اصلاح فرم بینی

قوز بینی

افتادگی بینی

کج بودن بینی چیست؟

عمل بینی کچ از جمله مهم ترین جراحی های زیبایی بینی است که برای بینی هایی که دارای کجی و انحراف ظاهری است انجام می شود.

یکی از مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که بینی کج با انحراف بینی در ناحیه سپتو تفاوت دارد. در واقع سپتو به تیغه میانی بینی گفته می شود که در مواردی دارای انحراف است و موجب اختلال در عملکرد طبیعی بینی از جمله تنفس می شود. بینی های دارای انحراف باید تحت عمل سپتوپلاستی قرار گیرند تا فعالیت های طبیعی بینی به درستی انجام شود. اما بینی هایی که کج هستند باید تحت عمل جراحی زیبایی قرار گیرند.

بنابراین جراحی بینی کج با جراحی انحراف بینی که سپتوپلاستی نامیده می شود تفاوت دارد.

دلایل کج شدن بینی

ضربه

شکستگی

مادرزادی: مادرانی که اعتیاد داشته باشند روی شکل گیری بینی کوچک اثر گذار خواهد بود

بیماری سفلیس در کودکان

مزایای جراحی بینی کج

اصلاح فرم کلی بینی

اصلاح عدم قرینگی بین لوله های بینی

ایجاد تقارن بین لوله های بینی

زیبا سازی و ایجاد تناسب بینی در فرم کلی صورت

افزایش اعتماد به نفس افراد

عوارض جراحی بینی کج

جراحی بینی کج مانند سایر جراحی ها دارای عوارضی هستند که اگر این عمل توسط بهترین متخصص گوش و حلق و بینی صورت گیرد میزان عوارض آن کاهش می یابد. از مهم و رایج ترین عوارض آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

خونریزی: خونریزی در روز های اول بعد از جراحی از محل بخیه ها طبیعی است و در طی چند روز میزان خونریزی کاهش پیدا می کند.

کبودی

تورم و التهاب

درد مختصر

خشکی دهان در زمان خواب

سردرد

بروز مشکلات تنفسی

سینوزیت

خروپف کردن در خواب

روش تشخیص کجی بینی

این نوع بینی ها را می توان به راحتی تشخیص داد. اما در بعضی از موارد تشخیص این نوع مشکل دشوار است که تنها با معاینه و انجام سی تی اسکن می توان به آن پی برد. نکته مهمی که باید به آن بسیار دقت کرد وجود چنین مشکلی در کودکان است. در این مورد کودکان باید دقیق تر مورد معاینه و بررسی قرار بگیرند.

برگشت بینی به حالت اولیه پس از جراحی بینی کج

احتمال برگشت در تمامی جراحی های زیبایی وجود دارد. در بعضی از موارد بافت ناحیه های مختلف به حالت اولیه خود بازگردند. اما لازم است بدانید که همانطور که گفتیم اگر این جراحی توسط بهترین پزشک انجام شود احتمال برگشت پذیری آن بسیار کم می شود.

بهترین سن برای انجام جراحی بینی کج

در حالت کلی بهترین سن برای انجام جراحی بینی بعد از سن بلوغ است اما بعضی از کودکان ممکن است به خاطر این مشکل با اختلالات بسیاری در تنفس رو به رو شوند، در این صورت با تشخیص پزشک می توان جراحی بینی کج را انجام داد.

اقدامات لازم قبل از جراحی بینی کج

انجام اقدامات زیر برای افرادی که تصمیم به انجام جراحی بینی دارند به ویژه افرادی که می خواهند جراحی بینی کج انجام دهند ضروری است.

در جلسات مشاوره قبل از جراحی حتما تمام انتظاراتی که از انجام جراحی دارید را با پزشک خود درمیان بگذارید.

از مصرف داروهای ضد التهاب و داروهایی که مانع از انعقاد خون می شود مانند آسپرین دوری کنید.

به مدت 2 هفته قبل از جراحی از استعمال دخانیات اجتناب کنید.

عدم مصرف نوشیدنی های الکلی

آزمایش هایی که در جلسات مشاوره پزشک تجویز کرده است را حتما انجام دهید و در روز عمل همراه خود جواب آن ها را داشته باشید.

به مدت 8 ساعت قبل از جراحی بیمار باید ناشتا باشد.

از به همراه داشتن هرگونه فلزات همراه خود خودداری کنید.

آقایان برای جراحی تا جایی که می توانند ریش و سیبیل خود ا اصلاح کنند.

خانم ها در روز جراحی اصلا آرایش نداشته باشند.

مراقبت های بعد از جراحی بینی کج

نحوه خوابیدن بعد از جراحی بینی باید به شکل طاق باز باشد به طوری که صورت تان به سمت سقف باشد. دو بالش زیر سر بگذارید زیرا که این کار به این مساله کمک می کند که میزان خونریزی کاهش پیدا کند.

برای کاهش کبودی و تورم بعد از جراحی بینی می توانید از کمپرس های یخ و گرم استفاده کنید. به این نحو که در دو روز اول در طول روز هر دو ساعت یکبار به مدت 20 دقیقه کمپرس ها را روی بخش های کبودی قرار دهید. در طی روز های سوم و چهارم بعد از جراحی بینی از کمپرس گرم استفاده کنید.

چسب زدن به بینی از مراقبت های ضروری بعد از جراحی بینی است که باید نهایت دقت را در انجام آن داشته باشید. یرا که چسب زدن دو فایده عمده دارد. اول اینکه نوعی هشدار و زنگ خطر برای کسانی است که از عمل شما بی خبرند و فاصله شان را با شما حفظ می کنند.

دومین فایده چسب زدن به بینی این است که مدت زمان بهبودی تورم بینی بعد از جراحی بینی کاهش پیدا می کند.

هزینه جراحی بینی کج چقدر است؟

هزینه ای جراحی بینی که دریافت می شود بر اساس فاکتور های زیر تعیین می گردد:

میزان دستمزد پزشک

میزان تخصص پزشک

میزان تجربه پزشک

میزان دشواری و پیچیدگی روند جراحی

هزینه های کلینیکی

کلام آخر

در انتهای این مقاله به ذکر این نکته بسنده می کنیم که جراحی بینی کج حساسیت های ویژه ای دارد و باید از سوی بهترین جراح بینی در تهران انجام شود.

بهترین جراح بینی در تهران با تکیه بر سابقه کاری و نیز تجاربی که در طول سال های فعالیت خود کسب کرده است می تواند بهترین روند جراحی را طراحی کرده و نتایج مطلوبی را پدید آورد.

بوی بد بینی بعد از جراحی

جراحی بینی ، زیبایی صورت شما را افزایش می دهد. اما نکته قابل توجه اینجاست که ممکن است بعد از جراحی ، با عوارض مختلفی روبرو شوید. یکی از این عوارض ، بوی بد بینی بعد از جراحی می باشد. این موضوع نگران کننده نبوده و موقتی می باشد. از این رو با انجام برخی مراقبت ها ، می توان آن را از بین برد یا به حداقل رساند. زمانی که این عارضه ادامه دار شد ، می توانید به بهترین جراح بینی مراجعه کرده و برای درمان آن اقدام کنید. در ادامه به علت این عارضه و راه های درمان آن می پردازیم.

علت بوی بد بینی بعد از جراحی چیست؟

بوی بد بینی ، امری شایع و طبیعی بین کسانی است که عمل بینی انجام داده اند. این عارضه ، مشکل اساسی برای فرد ایجاد نمی کند. اما برای این که بدانید دلیل به وجود آمدن آن چیست باید گفت که در مخاط بینی ، خون یا ترشح اتفاق میفتد که همین امر ، سبب می شود تا بینی ، بوی بدی داشته باشید.

برای رفع این مشکل ، لازم است که با تشخیص پزشک ، بینی را شستشو دهید. در صورتی که این مشکل برای طولانی مدت ادامه دار شد ، نیاز به بررسی و درمان دارد.

نکته حائز اهمیت این است که زمانی که بوی بد بینی برای طولانی مدت ادامه دار شود ، به این معنی است که بینی ، دچار عفونت شده است. در این صورت ممکن است کمی نگران کننده به نظر برسد. اصلی ترین دلایلی که می تواند منجر به بروز این مشکل شود شامل موارد زیر می باشد :

بخیه داخل بینی

قرارگیری جسم خارجی داخل بینی مانند تامپون یا اسپلینت

عفونت در داخل بینی

التهاب سینوس ها

چقدر زمان می برد تا بوی بد بینی بعد از جراحی از بین برود؟

به طور کلی ، ۲-۱ هفته بعد از جراحی ، بسته به نوع بینی و نوع جراحی انجام شده ، بوی بد بینی امری طبیعی است. اما باید دقت داشت که این مشکل می تواند ۶-۴ هفته بعد از جراحی نیز ، باقی بماند. باید توجه کرد که اگر بعد از این زمان ، بوی بد همچنان ادامه دار بود ، لازم است تا به پزشک مراجعه کرده و اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهید.

درمان بوی بد بینی بعد از جراحی

در مطلب فوق ، به برخی از رایج ترین دلایل بروز این عارضه اشاره شد. برای این که بتوان آنها را درمان کرد یا به حداقل رساند ، می توان یکی از راه های درمان زیر را پیش گرفت.

شستشوی داخل بینی به طور منظم ، با سرم نرمال سالین یا سدیم کلراید

مصرف آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک

شستشوی بینی با محلول نمکی

استفاده از پمادهای ضدعفونی کننده با تجویز پزشک

بخیه چه تاثیری بر بوی بد بینی بعد از جراحی دارد؟

بخیه های جذبی که در طول جراحی به کار برده می شوند، هم به صورت طبیعی و هم مصنوعی می باشند. همانطور که از نام آن پیداست، این بخیه ها با گذشت زمان، جذب پوست می شوند و این موضوع حدود ۴-۳ هفته زمان می برد. در این پروسه، به دلیل این که بخیه ها جذب و تجزیه می شوند، ترشحاتی در آن ناحیه ایجاد می‌شود که می تواند باعث رشد باکتری های مختلفی شود. رشد باکتری ها باعث می شود که بوی بد بینی بعد از جراحی، بیشتر به چشم بخورد. از این رو، برای جلوگیری از این موضوع بهتر است توصیه ها و مراقبت های لازم در این راستا انجام گردد.

چگونه می توان از بوی بد بینی بعد از جراحی جلوگیری کرد؟

برای این که بعد از عمل بینی ، کمتر با این عارضه روبرو شوید ، می توانید به صورت زیر عمل کنید.

شستشوی مواد زائد روی بینی با استفاده از محلول نمکی برای جلوگیری از ایجاد بوی بد

استفاده از محلول پراکسید هیدروژن در داخل بینی با کمک پنبه برای کاهش تجمع مخاط در بینی

استفاده از اسپلینت بینی به مدت ۳ هفته برای محافظت از ناحیه جراحی و جلوگیری از عفونت داخل آن

خودداری از فین کردن و وارد کردن فشار به بینی برای جلوگیری از تحریک بینی ، تولید باکتری و در پی آن، ایجاد بوی نامطبوع

چه کارهایی بوی بد بینی را افزایش می دهد؟

زمانی که شما بعد از جراحی ، با این مشکل مواجه شدید ، لازم است علاوه بر انجام مراقبت های لازم ، از انجام برخی کارها خودداری کنید. استعمال دخانیات ، یکی از کارهایی است که می تواند بوی بد بینی بعد از جراحی را تشدید کند و روند بهبود آن را بسیار کاهش دهد. از این رو بهتر است فقط توصیه های لازم را پیش بگیرید تا دچار مشکل بزرگتری نشوید.

ماساژ بینی بعد از جراحی

پس از عمل بینی ، اغلب افراد با عارضه ای به نام تورم رو به رو می شوند. این مشکل جدی نیست و به عنوان واکنشی طبیعی محسوب می گردد. بیشتر پزشکان ، برای رفع این تورم از رویکردی به نام ماساژ بینی بعد از جراحی کمک می گیرند و آن را به بیماران خود نیز آموزش می دهند. این روند حتی می تواند روی شکل دادن به بینی نیز تاثیر مثبتی بگذارد ، البته در صورتی که ماساژ دادن بینی را به درستی یاد گرفته باشید. متقاضیان اجازه دارند این امر را از دو ماه پس از رینوپلاستی ، روزانه سه بار انجام دهید و تا شش ماه به این کار ادامه دهید.

ماساژ بینی بعد از جراحی ، تاثیرگذار است ؟

در اکثر موارد ، در حین جراحی زیبایی بینی استخوان این عضو دچار تغییرات زیادی خواهد شد. به همین خاطر فرد مراجعه کننده در ده روز اولیه ، با کبودی و تورم زیادی دست و پنجه نرم خواهد کرد. در این مدت زمان ده روزه ، پوستی که در عمل بالا رفته بود ، باید به استخوان ها و غضروف های زیر خود جوش بخورد ؛ به همین دلیل میان این اعضا مایع جمع خواهد شد.

به خاطر صدمات کنترل شده ای که در حین جراحی به بینی وارد شده است ، میزان این مایع تجمیع یافته در این ده روز به بیشترین حد ممکن می رسد. ما این معضل را به شکل ورم مشاهده می کنیم ؛ اما جای هیچ نگرانی نیست ، زیرا می توان به سهولت و از طریق ماساژ بینی بعد از جراحی آن را رفع نمود.

پس از اتمام این ده روز ، روند کلاژن سازی پوست شروع می شود ؛ همچنین چون از چسب روی بینی استفاده می شود ، فشار مضاعفی به پوست وارد شده و مایع به تدریج از زیر پوست تخلیه خواهد شد. استخوان ها و عضلات نیز به سمت بهبودی می روند ، در نتیجه ورم با کاهش قابل توجهی رو به رو خواهد شد.

در این مرحله ، ماساژ بعد از جراحی بینی چه نقشی را ایفا خواهد کرد ؟

عمل ماساژ دادن بینی بعد از گذشت دو ماه ، موجب می شود که مایعات غدد لنفاوی و مایعی که در بین بافت های بینی تجمع یافته اند مسیر خود را پیدا کرده و به سمت اجزای دیگر صورت حرکت نمایند. غیر از خارج شدن مایع از میان پوست و غضروف ، این رویه مزایای دیگری نیز دارد که شامل بالا رفتن گردش خون ، پیشگیری از وقوع فیبروز و لخته شدن خون از دیگر مزیت های ماساژ بینی بعد از جراحی می باشد. علاوه بر این موراد ، روند بهبودی نیز با سرعت و سهولت بیشتری طی خواهد شد.

می توان نتیجه گرفت که ماساژ دادن تاثیر بسیار مثبتی در خالی کردن میان بافتی و نرم کردن نوک این عضو دارد. به اضافه این موارد ، فرد قادر است با مالش دادن بینی خود ، فرم آن را تا حدی تغییر دهد و عیوب جزئی به وجود آمده حین جراحی را برطرف کند. این ایرادات جدی نیستند و اغلب از آن ها می توان به تورم منطقه ای، کج شدن بینی ، بروز تو رفتگی و برآمدگی روی بینی اشاره کرد.

مدل های مختلف ماساژ بعد از جراحی بینی

تشخیص اینکه باید از چه تکنیکی بهره گرفت در بیشتر موارد به عهده بهترین دکتر عمل بینی در تهران می باشد. عواملی که روی این تصمیم تاثیر می گذارند شامل نوع بینی ( گوشتی یا استخوانی ) ، ایرادات موجود روی بینی، هدف متقاضی از انجام آن و همچنین فرم بینی بستگی دارد. حتی در مواردی تنها یک متد انتخاب نمی شود و دکتر عمل بینی چند مورد را با هم ترکیب می نماید.

باید این موضوع را به یاد داشته باشید که بدون مشورت گرفتن از پزشک خود هیچ اقدامی را به عمل نرسانید؛ دلیل آن هم این است که در ماه های اول پس از رینوپلاستی ساختارهای بینی هنوز نرم هستند و سر جای خود محکم نشده اند ؛ و چون بیماران تخصص کافی برای ماساژ بینی بعد از جراحی را ندارند ممکن است به آن آسیب زده و صدمه جبران ناپذیری را به بار آورند.

در این بخش از مطلب ، روش های مختلف این امر را به سمع و نظر شما رسانده ایم :

مالش دادن قسمت استخوانی:

قسمت استخوانی بینی ، در بالای آن قرار دارد و به عبارتی ، استخوان اصلی این عضو به شمار می رود و به فک بالایی متصل می باشد. بهترین جراح بینی تهران در حین ماساژ دادن بینی بعد از جراحی روی این استخوان و کناره های آن تمرکز می نماید.

به منظور انجام این تکنیک ؛ دو انگشت اشاره و وسط در دو سمت بینی قرار گرفته و بعد از آن به سمت گونه کشیده می شوند. این رویکرد به هدف کاهش دادن باد بینی انجام می شود.

اما توجه داشته باشید در صورتی که هدف ما از ماساژ بینی بعد از جراحی این باشد که خمیدگی و کجی بینی را برطرف نماییم ، نباید قسمت نوک و دورسوم را دستکاری کنیم. برای برطرف کردن این معضل یک انگشت باید در یک سمت بینی قرار گیرد و انگشت دیگر از سمت مخالف به آن فشار وارد نماید.

مالش دادن قسمت دورسوم

دورسوم یا پشت بینی ، به فاصله ای اطلاق می شود که بین نوک تا پیشانی قرار دارد. برای اعمال ماساژ در این منطقه ، لازم است تا بیمار به وسیله یک انگشت از قسمت نوک به سمت بالا را مالش دهد. توجه داشته باشید این امر به آرامی انجام پذیرد و در بخش هایی که باد بینی بیشتر نمایان شده است ، ماساژ به مدت بیشتری انجام شود.

ماساژ بینی بعد از جراحی در نوک بینی

در بخش تحتانی دماغ ، یک غضروف هرمی قرار دارد که با نام نوک شناخته می شود. برای مالش دادن این ناحیه فقط باید تمرکز روی نوک یا تیپ باشد. متقاضی باید با انگشت اشاره و شست خود نوک را به دست گرفته و سپس به سمت خارج آن را ماساژ دهد. در اغلب موارد بیمارانی که بینی گوشتی با پوست ضخیم دارند باید به سراغ این تکنیک روند تا هم ورم کاهش یابد و هم به جوش خوردن پوست به استخوان ها کمک شده باشد. در برخی موارد، جراح بینی خوب در تهران پره های بینی را به وسیله همین متد ماساژ می دهد.

بهترین زمان برای ماساژ بعد از جراحی چه زمانی می باشد؟

همانطور که در بخش های پیشین نیز ذکر شد ، باید حداقل تا دو ماه منتظر بمانید و سپس به سراغ مالش دادن بینی بروید. دلیل این امر ، این است که بینی تا حدی مستحکم شده باشد و باد بینی هم مقداری خوابیده باشد. در طول این دو ماه ، بهتر است بینی را تا جای ممکن لمس ننمایید تا صدمه ای به آن وارد نشود.

ماساژ بینی بعد از جراحی تا چه زمانی باید ادامه داده شود؟

دو عامل در این مورد تاثیرگذار هستند ، مورد اول نظر دکتر خوب عمل بینی در تهران و مورد دوم ، قسمتی از بینی که به ماساژ نیاز دارد. اما اگر بخواهیم کلی گویی کنیم ، بیماران اجازه دارند که روزانه سه دفعه ، و هر بار به مدت یک دقیقه بینی خود را مالش دهند. جراحان توصیه می کنند این رویکرد را تا شش ماه به انجام رسانید.

آیا ماساژ دادن بینی درد ایجاد می کند؟

مالش دادن بینی به هیچ عنوان نباید باعث به وجود آمدن هیچ دردی شود. بنابراین اگر هنگام انجام ماساژ بینی بعد از جراحی احساس درد کردید ، باید گفت که این امر را به روش اشتباهی انجام می دهید. به منظور فرا گرفتن آموزش های اصولی و تاثیرگذار ، ضروری است که به یک جراح خوب بینی در تهران مراجعه کنید.

فرقی میان ماساژ دادن در بینی استخوانی و گوشتی هست؟

طبیعت این دو مدل بینی ، باعث می شود رویه مالش دادن آن ها نیز با هم تفاوت داشته باشد. در نوع بینی استخوانی ، تمرکز ماساژ باید در ناحیه فوقانی و استخوان آن باشد. در صورتی که در بینی های گوشتی اغلب تیپ، پره ها و کناره ها تحت ماساژ قرار می گیرند.

در نظر داشته باشید ورم بینی در مدل گوشتی بیشتر خود را نشان می دهد ، چون در این مدل بینی پوست ضخیم است. به همین خاطر بهترین دکتر عمل بینی تهران رویه ای را پیش روی شما خواهد گذاشت که به شکل تاثیرگذارتری باد بینی را برطرف کند.

خطرات ماساژ بینی بعد از عمل

همانطور که ماساژ دادن بینی بعد از جراحی با مزیت های زیادی همراه است اما اگر فشار بیش اندازه و اشتباهی به بینی وارد شود ، می تواند نتیجه عمل شما را تغییر دهد و مشکلاتی را ایجاد نماید. دقت داشته باشید که بینی شما در روزهای نخستین بعد از جراحی هنوز استحکام لازم را نداشته ؛ از این رو کوچکترین فشاری می تواند سبب تغییر شکل بینی شود. به همین دلیل نباید زودتر از زمان اعلام شده یا بدون اجازه پزشک اقدام به ماساژ دادن بینی خود نمایید. بهتر است برای ماساژ بینی بعد از عمل به مطب پزشک مراجعه کرده تا این کار توسط جراح بینی یا دستیار پزشک به صورت اصولی انجام شود.

آیا ماساژ بینی موجب کوچک شدن بینی می شود ؟

بعد از عمل بینی به برخی از بیماران توصیه می شود تا با تکنیک هایی که به آن ها آموزش داده می شود ، اقدام به ماساژ دادن بینی خود نمایند. ماساژ بینی بعد از عمل اگر به نحو صحیح و درستی انجام شود ، به کاهش تورم بینی کمک کرده از این رو موجب می شود تا بینی کوچک تر به نظر برسد. همچنین ماساژ بینی می تواند به برطرف کردن ایرادات جزئی بینی بعد از جراحی در ماه های اولیه کمک زیادی کند.

چند بار در روز باید بینی را ماساژ داد ؟

معمولا لازم است هر حرکت برای 10 الی 20 بار در روز تکرار شود تا نتیجه خوبی را در پی داشته باشد. با این حال جراح بینی شما چگونگی انجام ماساژ و تعداد دفعات تکرار آن در طول روز را برای شما به صورت دقیق توضیح خواهد داد.

اگر بعد از جراحی بینی را ماساژ ندهیم چه می شود ؟

ماساژ دادن بینی بعد از عمل ضروری نیست اما انجام آن به صورت صحیح می تواند به کاهش تورم و کوتاه شدن دوره نقاهت شما بعد از عمل کمک نماید.